Üvegbe zárt áfonyás-zabpelyhes keksz karácsonyra
Ajándékötlet édesszájú barátoknak
Amikor a befőttes üveges dekorációkról írtam, láttam egy tuti ötletet. Az USA-ban nagy divat, hogy mindenféle süti vagy forró csoki száraz hozzávalóit belepakolják rétegesen egy befőttes üvegbe, tesznek a tetejére egy szép anyagot, vagy csomagolópapírt, és szalaggal rákötik a receptet, és az elkészítési módot. Gondoltam, karácsonyra én is ilyet készítek az édesszájú barátoknak.
Igen ám, csak az összes szép és mutatós képhez tartozó recept egy cukorbomba. Elkezdtem hát keresgélni valami olyan süti- vagy kekszreceptet, ami picit egészségesebb hozzávalókból készül. Találtam is jót itt, ki is próbáltam, kicsit átvariáltam, és nagy sikere volt. Jöhet hát a csomagolás, és az ajándékozás!
Próbáljátok ki Ti is!
Íme az átvariált recept:
Áfonyás-zabpelyhes keksz csokidarabokkal
Hozzávalók:
- 125 g kókuszzsír
- 60 g nyírfacukor
- 60 g nádcukor
- 1 tojás
- 100 g fehér tönkölyliszt
- 150 g zabpehely
- 100 g aszalt áfonya (cukrozatlan)
- 80 g étcsokoládé (minél magasabb kakaótartalmú, én 90 %-osat tettem bele)
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fél kávéskanál só
Elkészítés:
- összekeverjük a hozzávalókat
- teáskanálnyi adagokat rakunk szépen egymás mellé (nem kell nagy helyet hagyni, mert nem terülnek el nagyon) a sütőpapírral borított tepsibe
- alsó-felső sütéssel 170 °C-on 10-12 perc alatt kész (ilyenkor még nagyon puha)
- ha kihűlt, máris fogyasztható (keményedik valamennyit, de így is puha; olyasmi lesz, mint egy jó müzliszelet)
(Ha tetszett a bejegyzés, és hasznos volt a számodra, megköszönöm, ha megosztod barátaiddal, ismerőseiddel!
A képek mind a saját tulajdonomat képezik. Ha használni szeretnéd őket, vagy a bejegyzést, kérlek azt pontos forrásmegjelöléssel tedd (lehetőleg linkkel), és az idézésre vonatkozó szabályok betartásával!)